Biografie

Cine suntem? Ce am făcut până acum? Ce ne împinge să devenim din ce în ce mai buni?

     Pentru început, noi suntem Flaming Skies. Ideea de a forma trupa a venit de la Bogdan Pralea (chitară și voce) și Matei Racoveanu (chitară), carora li s-au alăturat și Raluca Ababei (bass) și Rareș Bibire (tobe).

      Povestea trupei a început în vara lui 2019, din dorința de a pătrunde în lumea metalului, urmând pașii trupelor mari pe care le apreciem.      Mesajul pe care vrem să îl transmitem tuturor: nu renunțati la visurile voastre și faceți tot posibilul de a transforma societatea de azi în ceva mai bun. Cu intenția de a ne face clar ințeleși, am dat întotdeauna pe scenă tot ce am avut mai bun prin energia și spiritul nostru revoluționar. Cu fiecare moshpit, fiecare strigăt, fiecare rundă de aplauze, am simțit aprecierea publicului și am cântat cu pasiune până la ultima notă.

     Flaming Skies a fost mereu despre aspirația la ceva mai bun, despre a nu îi lăsa pe alții să ne oprească din a ne atinge potențialul maxim și din motivația de a deveni o persoană care poate schimba lumea.

     De aceea, versurile nostre fac trimitere la război, lupta noastră fiind una metaforică, un drum cu multe urcușuri si coborâșuri, dar care în final se termină cu victorie.

     Pe 9 iulie 2019 a avut loc prima repetiție, la care am cântat cover-ul piesei “The Duke” de la Lamb of God, trupă care ne-a influențat în mare măsură stilul muzical.

     Lucrând intensiv și punând ideile noastre la un loc, am urcat pentru prima dată pe scenă în noiembrie, la Club- House-ul charter-ului din Bacău al Carpat Bikers MC România, având deja compuse 3 piese proprii, iar în decembrie am cântat într-un club alături de trupele din asociația din care putem spune cu mândrie că facem parte, Brothers of Rock, înființată de Adi Năstasă, asociație care ne este ca o a doua familie și de la care am primit mereu sprijin.

     Emoția și adrenalina scenei țin aprinsă flacăra trupei, împingându-ne să compunem piese noi si facând repetițiile mult mai productive.

     2020 începuse promițător, cântasem deja la deschiderea unui nou club din Bacău și programasem numeroase concerte pentru primăvară, însă pandemia de coronavirus a venit pe neașteptate, afectând viețile tuturor, iar noi nu am fost o excepție.

     Pe parcursul anului aveam concerte programate alaturi de Hiraeth, Underwaves, Nuvijan, Why cat, why?, Going Nowhere si GOD- The Barbarian Horde. Din motive de siguranță, aceste concerte au fost anulate, și cel mai probabil vor fi reprogramate în viitor.

     Am început prima sesiune de înregistrari la începutul lui martie anul acesta, în care am înregistrat Battleground și Autopsy, primele noastre două single-uri care au fost lansate tot în primăvară.

     A fost o experiență unică, de care sigur o să ne amintim cu drag, pentru că am dat dovadă de colegialitate și de o mobilizare foarte bună.

     După cele două release-uri, am “ieșit la suprafață”, aparând în mai multe publicații online, si ulterior a rezultat și difuzarea pieselor noastre la Wacken Radio și mai multe posturi de radio și emisiuni din țară. Suntem mândri că Lenți Chiriac a ales să ne difuzeze la cea mai prestigioasă emisiune de rock din țară, Studio Rock.

     În timpul izolării nu am lăsat garda jos și ne-am apucat să legăm o nouă compoziție. Au trecut multe zile, iar dupa lungi ședinte, din păcate pe Discord și nu față în față, s-a format prima variantă a piesei Locked Up, care a suferit ulterior câteva modificări până la sesiunea de înregistrări.

     Producția piesei a fost literalmente DIY (Do It Yourself), aceasta presupunând înregistrat, mix, master și promovare.

     Locked Up a însemnat și prima noastră experiență în ceea ce privește producția unui videoclip, alături de Gabriela Drăgoi, studentă la Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași, secția foto-video. La scurt timp de la lansare am primit feedback în mare parte pozitiv de la public, dar și de la mulți oameni importanți în sfera rockului românesc si internațional, printre care se numără și aprecierea piesei de către Valentino Arteaga (toboșar in trupa Of Mice & Men).

“Flaming Skies – Locked up – Pentru trupe ca asta s-a născut ideea acestui blog. Trupe care sunt la început de drum și au nevoie de o părere din fața scenei sau de la capătul căștilor. Tinerii noului val de roacheri din Bacău au o îndrumare bună de la înaintași. Noua piesa e ca o refulare din pandemie, o refulare după toate regulile și impunerile uneori date cu stângu-n dreptu’, fără orizont sau plan. Pe lângă atitudinea asta asumat contestatoare se mai poate trece la plus și faptul că toată producția muzicala e un DIY cap coadă, iar clipul e realizat tot de cineva din gașcă. That’s the spirit! Se vede că trupa asta ascultă multa muzica din greii genului, inclusiv locali.”

(Răzvan Patachi – “Criticeyez”, Sacoșa cu prospături #168)

       Vara a trecut, iar toamna ne-a adus o mare surpriză: un concert în aer liber, după 6 luni de așteptare. Entuziasmați, am început cu seriozitate repetițiile și pregătirile pentru concert, și am așteptat cu nerăbdare ziua cântării. Bucuria revederii scenei și a publicului a fost una greu de descris în cuvinte. A fost o experiență superbă, iar noi ne-am simțit extraordinar să fim din nou alături de oamenii care ne susțin și apreciază ceea ce facem.

     Imediat după concert, bucuria noastră a ajuns la un alt nivel, fiind invitați să cântăm in deschiderea trupei GOD- The Barbarian Horde în Quantic, București. Din păcate, pandemia a anulat în ultimul moment și acest concert.

When I sing ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque dolore eu fugiat.

Mercy Law